Mire jó egy csomag szalvéta?

A rövid válasz, hogy megtöröljük a szánkat…  A kevésbé vicces, hosszú válasz, hogy gyönyörű esküvői dekorációt varázsoljunk belőle! A lényeg, hogy senkinek ne jusson eszébe, ha ránéz, hogy ez szalvétából készült!

Először is beszélgessünk a szalvétákról egy kicsit…

Már korábban is írtam, hogy mindig igyekszem mindenféle anyagból virágot készíteni. Kipróbáltam már a hagyományos anyagokat: különböző vastagságú kartonpapírokat, krepp papírokat sőt még csomagolópapírokkal és papírterítőkkel is kísérleteztem. Az én hitvallásom, ha találsz egy szép színt vagy motívumot egy papíron, akkor abból bármit elkészíthetsz, csak próbálkozni kell. Most azon gondolkozol, minek küzdjünk különböző anyagokkal, ha be lehet menni egy papír írószerbe és egyszerűen meg lehet venni egy sima papírt is… A válasz, hogy sajnos nem nagyon lehet kapni szép SZÍNeket egy átlagos boltban. Ha már vettél rózsaszínű papírt és készítettél belőle virágot, Te is azt tapasztaltad, hogy inkább egy ovis anyák napjára illik mint egy esküvőre (a lenti képen láthatod az én próbálkozásomat).

A szalvétákat is nagyon kedvelem, mert a vékony rétegeivel nagyon légies hatást lehet elérni, ezt sem papírból, sem krepp papírból nem tudod elkészíteni. Sok idő telt el mire szalvétából is megtaláltam az IGAZIT! A szalvétákból is, ha rózsaszínűre vágysz, egy átlagos boltban csak pinket tudsz megvásárolni. És akkor megint csak az ovis anyák napi dekorációnál tartunk… Úgyhogy most akkor elárulom az egyik legnagyobb titkomat, azt hogy hol tudsz gyönyörű pasztell rózsaszínű szalvétát venni. Egyik kedvenc boltomban, amiről biztosan fogok még írni, mert ezen kívül más sok klassz dolgot is lehet ott venni… Remélem már nagyon kíváncsi vagy 🙂 ez a bolt a JYSK!

És íme a szalvéta:

És akkor most jön a második titok, hol találhatsz még a Jysken gyönyörű szalvétákat, ha esetleg nem rózsaszínűben gondolkodsz:

  • Ikea- egyedi színek és egyedi méretek, mindenképp érdemes körülnézned
  • Pepco- itt inkább mintás szalvétákat találsz, az egyetlen probléma, hogy viszonylag gyakran változik a kínálat, úgyhogy abba a hibába eshetsz, hogy ha utánpótlásra lesz szükséged, már más lesz a kínálat az üzletekben
  • KIK- itt is gyakran változik a kínálat, mint a Pepcoban
  • Tesco
  • Aldi
  • Lidl
  • Pirex- itt drágábbak a szalvéták, de nagyon jó minőségűek

És akkor most lássuk mit lehet elkészíteni egy csomag szalvétából!

1. Gyönyörű pompomok!

Szerintem szebbek a szalvéta pompomok, mint a selyempapírból vagy akár tüllből készültek, légies hatásuk van, és igazán könnyű őket elkészíteni. Ha a linkre kattintasz, megtalálod a leírást. Ha különböző méretűeket készítesz, már meg is van a legszebb mennyezeti dekoráció.

2. Girland

Ha összefűződ a pompomokat máris kész a girland, a mennyezetet, a falat dekorálhatod vele, de autódíszként is jól mutat.

3. Karikák

 Ha felfűzöd egy karikára a pompomokat, máris egy divatos díszed lesz, amit akár falra, akár székre, de még akár az autóra is  rakhatsz. Esküvő után pedig ajtódíszként is szolgálhat, itt találod a leírást a karika készítéséhez.

 

4. Virágdísz

Készíthetsz belőle gyönyörű virágot is, lehet ez egy asztaldísz, virágcsokor, de virágfal is.

5. Fotófal vagy háttérfal

Nincs is egyszerűbb dolog annál, hogy sok-sok pompom-ot egymás mellé ragasztva gyönyörű fotófalat készíts magadnak. Nem mondom, hogy nem időigényes és nem monoton, de az eredmény magáért beszél! Ha van elég időd az esküvőig és az esti tv nézés közben szívesen készítesz pompomokat, akkor hajrá!

6. Autódísz

Ha nem szeretnél óriási autódíszt, csak valamilyen diszkrét dekorációt, elég a kilincsre kötni egy pompomot egy pár szalaggal feldíszítve. Ebben a blogban összegyűjtöttem milyen autódíszeket tudsz könnyen elkészíteni saját magad: Autódísz rejtelmei.

7. Székdíszítés

Az előbbi ötletet használhatod nyugodtan a székek díszítésére is, amire vigyáznod kell, hogy egyrészről nem kevés idő 100 székre felkötögetni a díszt, úgyhogy akkor vágj bele, ha sok időd és/vagy sok segítséged van, a másik hogy a férfiak a zakóikat a székre fogják akasztani amint melegük lesz, és csodálkoznék, ha pár pohár után a díszítésre figyelni fognak… Ettől függetlenül nagyon jól mutat a terem, ha egy apró, diszkrét pompom vagy bármi lóg a székekről. Sajnos abba bele kell törődni, hogy a buli hevében egy-két dekoráció tönkremehet…

8. Szülőköszöntő ajándék

Arról már írtam korábban is, hogy ha szeretsz kreatívkodni, de azért a teljes dekorhoz nincs kedved, azért a szülőköszöntő ajándékot készítsd el magad, hiszen így mindenképpen valami egyedi, szívhezszoló dolgot fogsz adni. Nagyon egyszerűen elkészíthető a már sokat emlegetett pompom segítségével a lenti képen látható virágbox.

Láthatod, hogy egy csomag szalvétából egy kis kreativitással milyen csodákat lehet készíteni, csak türelem és idő kell hozzá! Ha neked is vannak ötleteid, vagy megszeretnéd mutatni hol tartasz vagy egyszerűen csak egy szuper, támogató közösségnek szeretnél a tagja lenni, csatlakozz a facebook csoportunkhoz, az Esküvői dekoráció sajátkezűleg Facebook csoporthoz!

Kapcsolódó bejegyzések

 

DIY 2in1 esküvői +karácsonyi dísz 2.rész

A 2in1 karácsonyi+esküvői dekoráció bejegyzésem első részében megtanultunk pompomokat készíteni. Ebben a részben a karikára fogjuk őket rávarázsolni!

DIY 2in1 esküvői +karácsonyi dísz 1.rész

Ez nem egy bonyolult matematikai egyenlet lesz, senki ne ijedjen meg, az iskolában én sem a matek tanárok kedvence voltam ám…

DIY ESKÜVŐI DEKOR A PEPCOBÓL

 

Nem tudom, hogy jó vagy rossz hír, de a Pepco kihagyhatatlan, ha sajátkészítésű DIY esküvői dekorációról van szó. Igen, igen lakberendezés és gyerekruha terén nálam verhetetlenek, de jó ha tudod, hogy dekorációért is érdemes benézned!