DIY esküvői hortenzia lépésről lépésre

A hortenzia az egyik legkedveltebb esküvői virágok közé tartozik amellett, hogy nagyon érzékeny élő növény, az ára sem éppen kevés. Ennek ellenére nekem nagyon tetszik, különleges növény, kerülhet csokorba, virágfalra, de akár önmagában is megállja a helyét. Azoknak akik örökre megszeretnék őrizni az esküvői hortenziájukat, íme egy egyszerű, de nagyszerű DIY esküvői hortenzia ötlet papírból!

Nézzük mire lesz szükségünk a DIY esküvői hortenziánkhoz!

 

Én azért szeretem ezt a DIY esküvői hortenziát, mert nem kell hozzá olyan eszköz, amit ne lehetne könnyen beszerezni (sok helyen láttam a négy szirmú különleges és méregdrága lyukasztót – na erre itt nem lesz szükséged 🙂

  • hungarocell gömb
  • kör vagy tojás alakú lyukasztó
  • ragasztópisztoly (a ragasztó kisokost itt éred el)
  • olló
  • kisebb vonalzó
  • valamilyen szép papír
  • esetleg tapéta ragasztó csík (de ez annyira nem fontos)
Ha előkészítetted ezeket az eszközöket kezdhetjük is a DIY esküvői papírvirág hortenziát!

 

Első lépés a DIY esküvői hortenziához!

Ha sikerült kiválasztanod a papírt, amiből készíteni fogod a DIY papír hortenziádat, elkezdheted a kör vagy tojás alakú lyukasztóddal elkészíteni a szirmokat. Készülj fel rá, hogy rengetegre lesz szükséged! Ha vékonyabb papírral dolgozol, spórolhatsz azon, hogy egyszerre többet lyukasztasz ki, bár legyél óvatos mert könnyen tönkre mehet a lyukasztód. Én általában úgy szoktam megoldani, hogy hosszában a szirom magasságáig behajtom a papírt és először egyszerre kettőt lyukasztok (teljes sort) majd, ha úgy ítélem meg ez könnyen ment, akkor hármat megpróbálok. Ezt Neked is ki kell kísérletezned, de vigyázz mert könnyen beragadhat a lyukasztó és elég nehézkes utána kiszedni a papírt. Ha esetleg úgy döntesz, hogy csomagolópapírral dolgozol, jobban jársz, ha sablont készítesz és inkább kivágod (itt aztán egyszerre rengeteget is vághatsz), a lyukasztó sajnos nem fogja bírni…

Második lépés a DIY esküvői hortenziához!

Ha kész vagy a szirmok kivágásával, vagy kilyukasztásával akkor az aljánál (tojás alaknál a keskenyebb rész, a kereknél mindegy) be kell egy picit vágnod. Túl nagyot nem érdemes mert nagyon feküdni fog a szirom, a hortenziánál pedig pont az a fontos, hogy szépen álljon. Érdemes először csak hármat bevágnod (ennyi fog kelleni egy virágocskához) és ha már látod, hogy mennyire kell bevágnod indulhat a tömeggyártás, és bevághatsz majd egyszerre többet.

Harmadik lépés a DIY esküvői hortenziához!

Ha idáig eljutottál, jöhet a papírvirág készítés legfontosabb része a pöndörítés! A bevágás túl oldalán vonalzóval végig kell húzni erősen, és ettől gyönyörűen felpöndörödik a szirom. Ha nem megy vonalzóval dolgozhatsz vékony ecsettel is, erre rá kell tekerni a szélét és hasonló eredményt érhetsz el.

Negyedik lépés a DIY esküvői hortenziához!

Most következik a DIY esküvői hortenzia készítésének második legfontosabb lépése, a bevágott részt meg kell ragasztanod! Ha gyakorlott vagy dolgozhatsz ragasztópisztollyal, ebben az esetben figyelj, hogy egy nagyon picit nyomjál csak, mert különben nagyon fog látszódni a ragasztó és nem lesz szép a virág. Ha nem vagy rutinos, akkor egy stiftes ragasztó is tökéletes lesz, annyi a hátránya, hogy kicsit lassabban köt meg! A ragasztókról ebben a posztban olvashatsz bővebben! Ha kiválasztottad a ragasztót, jön a lényeg, úgy kell beállítanod a szirmot, hogy szinte függőlegesen álljon! Tehát a bevágott részeknek szinte fedniük kell egymást! Azért fontos lépés ez, mert ettől lesz hortenzia a virágunk!

Ötödik lépés a DIY esküvői hortenziához!

Most következik a kis virág összeállítása! Három összeragasztott sziromra lesz szükségünk és egy kör alakú alapra! Az alap nálam mindig valamilyen újrafelhasznált karton (pl. új ruhák címkéje, csomagolása, müzlis doboz…), használhatod ugyanazt a lyukasztót hozzá, mint amivel a szirmokat lyukasztgattad! A három szirmot, háromszög alakban kell felragasztanod! Igyekezzél arra, hogy ne maradjon középen fehér lyuk (mint nálam, ha megnézed figyelmesen a fényképeken sajnos látszik)! Ha mégis úgy jártál, mint én ugyanolyan színű filctollal színezd be, vagy a maradékokból ragassz oda egy pici darabot (vagy gyorsan tépd le a szirmot amíg nem köt meg a ragasztó és csináld újra!).

Hatodik lépés a DIY esküvői hortenziához!

Gratulálok, kész vagy az első virágoddal! Ha nem lett tökéletes, ne izgulj lesz még alkalmad gyakorolni, mert egy gömb elkészítéséhez kb. 100 db kis virágra lesz szükség. Én már egész sokat csináltam, úgyhogy nekem egy gömb készen van 2-3 esti filmnézés alatt. A bejegyzés végén olvashatod el majd a gyorsító tippeket, úgyhogy kitartás, olvasssss továbbbb!

Hetedik lépés a DIY esküvői hortenziához!

Ha már kész vagy a rengeteg papírvirágocskáddal jöhet a felragasztás. Én a hungarocell gömböt be szoktam borítani tapéta ragasztószalaggal, mert a forró ragasztópisztoly meg szokta olvasztani a hungarocellt és nem lesz annyira erős a ragasztás. Ha még precízebb szeretnél lenni, akkor érdemes a gömböt ugyanolyan papírral beborítani, mint a virágok és akkor, ha maradnak hézagok, akkor nem fog fehéren vagy sárgán virítani. Ez egy kihagyhatatlan lépés, ha asztaldísznek szánod a gömböt és mindenki közelről fogja látni, ill. ha nagyon erős színt használsz akkor is érdemes így nem fog elütni. Én úgy szoktam kezdeni a felragasztást, hogy a kör alapnak, amire a virágokat rágragasztottam, levágom a felesleges részeit, igyekszem háromszöget formálni belőlük, mert így nagyon közel tudom majd egymáshoz ragasztani őket. Ha kész vagy akkor nincs más hátra fel kell ragasztanod, igyekezz nagyon közel rakni őket egymáshoz, akkor lesz igazán szép!

Gyorsító tipp

Örülök, hogy a végére értél az olvasásnak, tudom nem volt könnyű! De most jön az igazán hasznos rész: hogyan tudsz gyorsítani a munkádon, őszinte leszek Veled, egy idő után lehet, hogy unni fogod, nem kicsit :-), még ha filmnézés közben is állsz hozzá! Szóval nekem nem kevés időt vesz el az életemből, hogy mindent kipakolok a kreatív munkámhoz, aztán mindent elpakolok… Úgyhogy az első és legfontosabb, miután az első próba virágodat elkészítetted, hogy mindig egy-egy folyamatot csinálj, ne mindig egy egész virágocskával próbálj meg elkészülni. Ez azt jelenti, hogy először, csinálj meg kb. 300 db köröcskét a lyukasztóval (érdemes egy tálcán, vagy egy doboz fedőjén dolgozni, hogy a takarítás ne tartson egy újabb örökkévalóságig), után a 300 db köröcskének bevágom ollóval a megragasztandó részét, utána, pöndörítem a 300 köröcskét, aztán megragasztom a szirmokat, és utána veszem elő csak a ragasztópisztolyt és csinálom meg a virágocskákat és utána vágom le a felesleges részeket az aljáról (az összesnek egyszerre) és a végén varázsolom rá a gömbre. Hidd el a legtöbb időt a pakolgatás, szerszámkézbe vétel, lerakás, takarítás vesz el, így érdemes ezt a módszert követni!

Hogyan tudod felhasználni a diy esküvői dekorációdban ezt a hortenzia gömböt?

Jó hírem van, rengeteg helyen mutat jól ez a gömb! Készítheted ilyen virágból az esküvői csokrodat, csak egy szárat kell varázsolnod rá, lehet egy plafonról lógó dísz is, akkor csak egy kötőke kell rá, lehet autódísz, szerintem kilincsre kötve nagyon visszafogottan, elegánsan mutat, lehet asztaldísz is, ha egy gyertyatartóra, vagy pezsgőspohárra rakod kész is vagy, de készíthetsz neki szárat is! Ha virágfalat készítesz, ne hagyd ki ezt a virágot, mert kell egy-egy különlegesebb darab a falra is!

Remélem felkeltettem az érdeklődésedet és este Te is neki fogsz látni, ha kész vagy és megmutatnád nekünk az alkotásodat vagy kérdésed van a Facebook csoportunkban megteheted!

Addig is csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, az Esküvői dekoráció sajátkezűleg közösségéhez, kövess a Facebookon, Instagramon és Pinteresten. Dekorálásra fel, légy a saját dekorosod!

DIY köszönőajándék ötletek!

Köszönni vagy nem köszönni? Ez itt a kérdés! Olvass tovább a legjobb DIY köszönőajándék ötletekért!

DIY Szülőköszöntő ajándék ötletek!

Nincs annál személyesebb ajándék a szüleidnek annál amit Te készítesz el saját magad! Olvass tovább a legjobb ötletekért!

MIRE JÓ EGY CSOMAG SZALVÉTA?

A rövid válasz, hogy megtöröljük a szánkat, a hosszabb válasz hogy el sem tudod képzelni mennyi mindenre!