Sokan megijednek a krepp papírtól amikor elkezdenek DIY esküvői dekorációt tervezni és eszükbe sem jut dekorációt készíteni belőle, pedig számos előnnyel rendelkezik. Először is könnyen beszerezhető, kedvező ára van, de ami engem meggyőzött, hogy szép pasztell színűeket lehet kapni. Könnyen el lehet rontani egy gyönyörű papírvirágot vagy pompom-ot egy rossz színválasztással. Sajnos a papírokkal kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy nagyon nehéz szép árnyalatokat kapni, például a rózsaszínű írószerben kapható papírt nem tudom elképzelni egy esküvői dekorációban (maximum, ha több árnyalat létezne belőle, de sajnos nem).  A papír beszerzéssel kapcsolatban majd később írok, mert ez sem egy egyszerű dolog…

Szóval a krepp papírok!

Krepp papírból két fajta létezik, a hagyományos krepp papír, amit az iskolában használtunk és létezik a virágkrepp, amit speciális papírboltban (pl. Panton) vagy a virágpiacon tudsz beszerezni. A virágkrepp vastag anyagból van, jobban szét lehet húzni, gyönyörű szirmokat lehet belőle csinálni. Én most egy olyan virágot mutatok meg nektek, ami a hagyományos „iskolai” krepp papírból készül. Ennél a virágnál sokkal légiesebb, elegánsabb hatása lesz, amitől sokkal jobban beleillik az esküvői dekorációba.

Virág készítése:

Ez egy nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető virág lesz, nekem kb. 6 perc egy virágnak az elkészítése. Egy gömböz kb. 60 db-ra lesz szükség. Így ha esténként kb. 2 órát foglalkozol vele (mondjuk tv nézés közben), egy gömböt 3 este alatt el is tudsz készíteni 🙂

Hozzávalók:

 • krepp papír
 • olló
 • ragasztópisztoly
 • vonalzó
 • fogpiszkáló
 • hungarocell gömb

Szirmok készítése:

Kb 10 cm-es csíkot levágok a krepp papírból, félbe hajtom hosszában, így kapok egy hosszú csíkot, amit még háromszor félbehajtok. Így kapok egy kb. 5cmx6cm–es téglalapot. Ebből vágok egy szirmot, aminek kb. 1 cm az alja. Én nem szoktam vonalzót használni, elég szemmel kimérni. Nem baj, ha nem pont ekkorák hiszen a természetben sem ugyanolyanok a virágok. Ha minden igaz így kb 16 szirmot kaptál, nagyjából ennyi kell egy virághoz.

Most egy kicsit vízszintes irányba szét kell húznod, hogy kicsit hullámos legyen a teteje. A lenti képen látod a különbséget. Óvatosan kell csinálnod, mert könnyed szakad a krepp papír.

Virág összeállítása:

Ha kész vagy akkor félbetörsz egy fogpiszkálót és a törött végére rátekered az első szirmot. Aztán szembe vele a következőt, kb. 6 szirmot kell szembe ragasztani, utána jöhetnek elcsúsztatva is. Rajtad múlik, hogy szorosabbra vagy lazábbra készíted őket.

Ha felraktad az összeset, akkor valami hasonlót kell kapnod!

Ha kész vagy egy párral elkezdheted beleszúrkálni a hungarocell golyóba, én itt kb. 20 db-ot szúrtam már bele. Nem szoktam őket beleragasztani, egyrészt mert a hungarocell megolvad ill. mert így át tudom őket helyezni, ha esetleg lyukat találok rajta.

Így néz ki ha elkészül:

Elkészültünk vele, és most jön a lényeg, mennyi mindenre lehet használni őket!!!

 • csokor
 • asztaldísz
 • mennyezetről lógatva
 • székről lógatva
 • templomba a padsorok szélére lógatva