A 2in1 karácsonyi+esküvői dekoráció bejegyzésem első részében megtanultunk pompomokat készíteni, nekem a kb. 35 cm átmérőjű karikához 34 db pompomt kellett elkészítenem. A fehér karikához, amit az előző posztom első képén láthatsz (fekete-fehér fotó) 14 pompom kellett, itt a hagyományos méretű szalvétát használtam és nem teli karikát készítettem. Nem kell elkészítened az összes pompomot a karika elkészítéséhez, hozzáláthatsz hamarabb is és egyből felkötheted a pompomokat, így a tárolásukat is egyből megoldod. Hidd el fontos szempont ez is, én is otthon dolgozom, a nappalim gyakran úgy néz ki mintha hurrikán söpört volna végig rajta… és ez nem a két csodálatos gyermekem miatt van, hanem sajnos azért mert mindenfele az én dolgaim hevernek ( na ezt remélem nem olvassa a férjem…).

Szóval kezdjük el a karikát! Érdemes megtanulni elkészíteni, mert a karácsonyi kopogtatón kívül rengetegféleképpen fel lehet használni az esküvőn: háttér dekorációnak a főasztal mögött, ceremónián a nászpár székeit díszítheti, nagyobb papírvirágok száraként, sőt akár autódísznek is használhatod.

Hozzávalók:

  • horganyzott feszítőhuzal- igen tudom én sem így szoktam kérni a barkácsáruházban, hanem „nagyon vastag drótot” kérek, mostanában már fejlődök és a kerítésdrót is eszembe jut 🙂 legtöbbször okozok pár vidám pillanatot a barkácsáruházak eladóinak, mert sosem tudom a pontos nevét annak amit keresek és sosem arra használom amire kell… Barkácsáruházakban is kapható, de elég nagy kiszerelésben, ha sokra van szükséged (vagy éppen felújítjátok a kerítést) akkor mondjuk a Praktiker kertész részlegén megtalálod:

https://www.praktiker.hu/kert/kertepites/kerites-kapu-drot/304006-stebo-5000-feszitohuzal-horganyzott-100m

Kisebb boltokban is kapható, hozzánk közel Szögker van, itt viszont meg kell mondani hány kg-ot szeretnél:

https://www.szogker.hu/index.php?content2=termek_kiir&termek_id=9211124350&search=suggest&szint1=EMEL%C3%89STECHNIKA&szint2=HUZAL%20L%C3%81GY%20%C3%89S%20F%C3%89LKEM%C3%89NY,%20NYERS

  • drótvágó– szükséged lesz egy eszközre, ami elvágja a drótot, ehhez én még keresem az igazit, de az is lehet, hogy több erő kell hozzá, úgyhogy ez az a pillanat amikor a leendő férj is részt vehet a dekoráció elkészítésében 🙂

Én ezt találtam a férjem szerszámos ládájában:

 

  • festőszalag-érdemes vékonyabbat venni, mert később tudod használni papírvirágok szárához is

https://www.praktiker.hu/search/index?keyword=fest%c5%91szalag&suggestionType=keyword

  • krepp papír

Most, hogy megvettünk minden hozzávalót lássunk hozzá!

 

Már utaltam rá korábban, hogy nem lesz könnyű munka elvágni a drótot, így hát érdemes férfi segítséget kérni. Kb 10-15 cm ráhagyással kell elvágni, ha sikerült, érdemes egymás mögé tenni a drót két végét, nem egymás mellé, hogy ugyanolyan vastag legyen a karika mindenhol és elkezdheted körbetekerni a festőszalaggal. Ezt a részt majd mindenképpen takard el a pompomokkal, ha nem teli karikát tervezel.

A festőszalag előnye, hogy kézzel téphető, de elég erős, így jól összefogja tartani a karikánkat. Én kb. 40 cm-es darabkákat szoktam letépni, ezzel a hosszal éppen kényelmes dolgozni.

Az egész karikát körbe kell tekerni, mert így könnyebben lehet majd a kreppszalagot ráragasztani.

Ha kész vagy, kreppapírból vágj le kb 1 cm-es darabot, bármilyen papírragasztóval (én stiftes Prittet használok) rögzíted az elejét és óvatosan, hogy a kreppapír ne szakadjon el tekerheted újra körbe.

Most már csak rá kell kötni a pompomokat és készen is vagyunk a karácsonyi kopogtatóval! Egyelőre beltéri használatra javaslom, én most fogom tesztelni, hogyan bírja, ha hajlakkal lefújom, januárban mutatok róla fényképet!

A harmadik , utolsó részben, megmutatom hogyan tudod majd esküvői dekorációként használni ezt a gyönyörű karácsonyi kopogtatót!

Kapcsolódó bejegyzések

 

MIRE JÓ EGY CSOMAG SZALVÉTA?

A rövid válasz, hogy megtöröljük a szánkat, a hosszabb válasz hogy el sem tudod képzelni mennyi mindenre!

DIY 2in1 esküvői +karácsonyi dísz 1.rész

Ez nem egy bonyolult matematikai egyenlet lesz, senki ne ijedjen meg, az iskolában én sem a matek tanárok kedvence voltam ám…

DIY ESKÜVŐI DEKOR A PEPCOBÓL

Nem tudom, hogy jó vagy rossz hír, de a Pepco kihagyhatatlan, ha sajátkészítésű DIY esküvői dekorációról van szó. Igen, igen lakberendezés és gyerekruha terén nálam verhetetlenek, de jó ha tudod, hogy dekorációért is érdemes benézned!