A rövid válasz, hogy akár minden dekorációt elkészíthetsz papírból! A papírvirágokkal igazán egyedivé varázsolhatod az esküvődet, ha találsz egy jó papírt, gyönyörű árnyalattal senkinek nem fog eszébe jutni, hogy papírból van, mindenki el fog ájulni tőle és dicsérni fogja a különleges dekorációdat!  Amiatt sem kell aggódnod, hogy mi lesz velük az esküvő után, ha felragasztod őket egy táblára vagy kartonra a lakásotok, de akár majd a babaszobátok dísze is lehet! Hidd el, hogy jó érzés lesz minden nap ránézni és felidézni az esküvőtök legszebb pillanatait.

És most lássuk a listát milyen DIY esküvői dekoráció készülhet papírvirágból!

1. Mennyasszonyi csokor

Gyönyörű csokrokat lehet készíteni papírvirágból, nekem személy szerint jobban tetszenek, mint a selyemvirágok, olcsóbbak is, és ezeket is örökcsokrok! Készítheted különböző virágokból, de ha van kedvenc virágod abból is készülhet. Ragaszthatod majd őket egy csokor alapra vagy akár dróttal szárat is varázsolhatsz nekik. A jó hír az, hogy nagyjából bármilyen virágot el tudsz készíteni, az egyszerűtől az eészen bonyolultig, csak idő és kitartás kérdése.

2. Asztaldísz

Nagyon különleges asztaldíszeket  lehet papírvirágokból készíteni, bármilyen stílusban: lehet romantikus, geometrikus, greenery! Ha nem szeretnél vázákat, mécsestartókat venni, akár kartonból (vagy bármilyen dobozból, ami van otthon) is készíthetsz hozzá alapot! Nagyon sok pénzt spórolhatsz vele, de előre figyelmeztetlek nem lesz kevés munka, de megéri!

3. Szülőköszöntő ajándék

Az anyukáknak gyönyörű rózsaboxot készíthetsz papírvirágból, de akár az apukáknak a bor mellé is lehet virágokat rakni.  A linkre kattintva olvashatod el egy régebbi bejegyzésemet a legjobb saját készítésű szülőköszöntő ajándékokról, természetesen itt is sok papírvirágos verzió van!

4. Fotófal vagy háttérfal a főasztal mögé

A papírvirágok leggyakoribb és elkészítést tekintve a legidőigényesebb felhasználási módja a virágfal. Hidd el megéri a sok munka, mert biztos, hogy ez lesz a terem dísze! Aki látott már élőben papírvirág falat, annak nem is kell magyarázni milyen gyönyörű egy igényesen, jó színekben elkészített virágfal. A papíron és a ragasztópisztolyon kívül szükséged lesz egy állványra is és hát bevallom Neked őszintén én csak akkor vágnék bele, ha már előző nap lehetne dekorálni a helyszínt. Egy virágfalnak min.2×2 méteresnek kell lennie (ez a méret is már lehet, hogy kicsi a jó fényképekhez). Előre összeállítani nem tudod, mert egyrészt nem fér el egy átlagos személygépkocsiban, másrészt a papír eléggé sérülékeny és könnyen összegyűrődik. Szóval ebbe a feladatba csak akkor vágj bele, ha nagyon sok időt rászánsz a virágok elkészítésére és ha már előző nap felállíthatod.

5. Boldogságkapu

Az esküvői ceremóniának gyönyörű hátteret ad egy boldogságkapu, nem kell hozzá más csak egy rózsalugas, jó pár méter tüll és egy pár papírvirág! Ez nem annyira sok munka a virágfalhoz képest, úgyhogy ha nincs már elég időd, ez egy igazán jó megoldás lehet!

6. Meghívó

Ha a sajátkészítésű esküvői dekorációd alapja a papírvirágok lesznek, semmiképp se feledkezz meg arról, hogy akár a meghívódra is rakhatsz egy apró papírvirágot, így lesz egységes arculata az esküvődnek. Érdemes egy könnyen elkészíthető virágot választanod, mert hidd el sok munkád lesz még…

7. Ültetőkártya, menükártya, ültetőtábla

Az asztaldísz mellett érdemes az ültetőkártyára és a menükártyára is elrejteni egy aprócska papírvirágot, az összhatás gyönyörű lesz! És ne feledkezz meg az ültetőtábláról sem!

8. Hajdísz

Gyönyörű koszorúkat és hajdíszeket tudsz készíteni magadnak és a koszorúslányoknak papírvirágokból!

9. Kitűzők, karkötők

A koszorúslányoknak, tanuknak, örömszülőknek is el tudod készíteni a kitűzőjét papírvirágból!

10. Köszönőajándék

Ha egyedi köszönőajándékot szeretnél, ami az asztal dísze is lesz egyben, mindenképpen papírvirággal dekoráld! Itt is olvashatsz szuper ötleteket saját készítesű köszönőajándékre!

11. Szék dekoráció

Ha nem szereted a székszoknyákat, dekorálhatod a székeket egy apró virággal és szalagokkal. De akár ugyanilyen dekorációt készíthetsz a templomba/ ceremónia helyszínére a padsorok végére. Az esküvő alatt a ti székeitekre (+tanukéra) pedig készíthetsz nagyobb virágot is. Hidd el nagyon jól fog mutatni a fényképeken!

13. Monogram

A főasztal mögé vagy elé helyezett monogram is nagyon jól mutat papírvirágokkal díszítve, jó hír, hogy ezt el lehet rakni emlékbe, a nappalitok vagy hálószobátok dísze lehet később!

14. Karika dekorációk

Az egyik legdivatosabb esküvői dekoráció a virágos karika dísz! Nem véletlenül, mert nagyon jól mutat az esküvői főasztal mögött és természetesen ezt is el tudod készíteni papírvirágból!

Remélem meghoztam a kedvedet a papírvirágok készítéséhez! Ha nem ragaszkodsz az élővirágokhoz, a selyemvirágok nem tetszenek, akkor a papírvirágokkal teheted egyedivé a DIY esküvői dekorációdat!

További ötletekért nézz körbe a DIY esküvői papírvirágok táblámon!

Addig is csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, az Esküvői dekoráció sajátkezűleg közösségéhez, kövess a Facebookon, Instagramon és Pinteresten. Dekorálásra fel, légy a saját dekorosod!

Ez is érdekes lehet a számodra!

 

A legjobb DIY esküvői köszönőajándék ötletek

Olvass tovább és megtudhatod milyen köszönőajándékokat készíthetsz el saját magad!

DIY Szülőköszöntő ajándék ötletek!

Nincs annál személyesebb ajándék a szüleidnek annál amit Te készítesz el saját magad! Olvass tovább a legjobb ötletekért!

AUTÓDÍSZ REJTELMEI

Esküvői autódíszt nem is olyan könnyű készíteni! Olvass tovább és megtudod a nehézségeit!