Karácsonyi beváráslás esküvőre

Sokáig gondolkoztam vajon milyen címet adjak ennek a bejegyzésnek, nem egyszerű összefoglalni a lényeget  🙂  Szóval most tippeket kapsz, arról hogy az üzletek polcain lévő sok-sok karácsonyi dekoráció közül mi fogja az esküvői dekorációdat különlegessé tenni. Tehát irány a karácsonyi-esküvői dekorációk világa, karácsonyi esküvői dekorációra fel!

Karácsonyi égők

Igen-igen, ha hangulatos fényeket szeretnél a nyári esküvődön, akkor most kell megtervezned hova milyen égősort raknál. Nyáron sokkal nehezebb lesz beszerezned, csak Ázsiából tudsz majd rendelni, bérelni tudsz, vagy sokkal drágábban dekoros üzletekben tudod majd megvenni. Nézzük át hova is lehet égőket rakni ! A leggyakoribb és leglátványosabb, ha a fóasztal mögötti hátteret világítod meg fényhálóval, itt azért óvatosan nehogy túlzásba essél. Ezenkívül ha karikákat tervezel, azokra is lehet égősort tenni, vázában, borosüvegben is jól mutatnak az égők, sőt az egyik személyes kedvencem amikor fényképeket akasztanak égősorra. Mire figyelj a vásárláskor, hogy ne érjenek meglepetések?Vagy elemmel működik vagy be kell dugni, hideg vagy meleg fényű illik-e jobban a dekorációdhoz, kültéri vagy beltéri használatra javasolják. Én az utóbbi időben a Lidlben szoktam megvenni az égőket, sokfélét lehet kapni, jó áron. Itt nem éri meg nagyon spórolni, mert mégiscsak egy elektronikai eszköz aminek nem árt nyáron is működnie… További inspirációkat a https://decormano.hu/karacsonyi-egok-az-eskuvon-inspiraciok/ bejegyzésemben találsz.

Arany szalagok

Ha szeretnél bármilyen arany színű kiegészítőt az esküvői dekorációdban, mindenképpen nézz körül a boltokban, mert karácsonykor gyönyörű arany, rose gold vagy réz csodákat találsz. Ne féljetek az arany színtől, mert ízlésesen használva nagyon fel tudja dobni a greenery stílusú, habos-babos, trópusi vagy akár geometrikus dekorációkat. Én az idei karácsonyi körutamat a Praktikerben kezdtem, már tavaly is gyönyörű a arany szalagokat vásároltam itt. Arany szalagokkal a vázákat lehet elegánsabbá tenni, szalvéta gyűrűt készíthetsz belőle, vagy akár a pénzgyűjtő dobozt is feldíszíthetsz vele. Ha találsz puhább szalagot még gyönyörű rózsát is varázsolhatsz belőle!

Asztalközepek

Karácsonykor gyönyörű csillogó asztalközepek és terítők közül választhatsz. Jó hírem van egy jól megválasztott asztalközéppel, legyen az körasztal vagy hosszúkás asztal, egy ízléses asztalközéppel készen is van a dekorációd nagy része! Ez azoknak lehet nagyon fontos, akiknek a nagy napon nem nagyon marad idejük, vagy segítségük dekorálni. Ha meg tudod beszélni az étteremmel,  hogy tegyék fel őket, a munka nagy részével már készen is leszel és sok időt spórolhatsz. Ha puhább anyagot választasz, a könyöklőket is átkötheted vele, de akár a székekre is kerülhet egy szép masni. Ha ezt túl sok munkának találod (hidd el 80 db székre rákötni az lesz…) akkor csak a ti széketekre tegyél a ceremónia helyszínén (a fényképeken nagyon jól fog mutatni).

Csomagolópapírok

és szalvéták

Karácsonykor van a csomagolópapírok és szalvéták legnagyobb választéka. Ha bármit tervezel papírvirágokból, most aztán kezdj el tervezni, mert nyárig több lehetőséged nem lesz ilyen gyönyörű alapanyagokat venni. Én tavaly a dm-ben vettem egy gyönyörű arany csillogó csomagolópapírt, és ezeket a virágokat készítettem belőle, egy mini karácsonyfát díszítettek. Bevallom őszintén azóta nem mertem hozzányúlni nehogy elfogyjon 🙂  Remélem lesz idén is… A csomagolópapírból díszítheted a pénzgyűjtő dobozt, a meghívót, képkeretet, fénykép albumot. Ugyanez érvényes a szalvétákra is, sajnos pompom elég nehézkesen készíthető belőle, mert csak a felső réteg arany, a többi fehér… Többéves nyomozás ellenére sem találtam még olyan szalvétát, aminek minden rétege arany lenne. A papírnál is vigyázni kell, mert a legtöbbször fehér a másik oldaluk, így csak lapos virág készíthető belőle.

Gyertyatartók, vázák

Igen már sokadszorra olvasod, de gondoltad volna, hogy karácsonykor mennyi arany gyertyatartót, vázát, tálat és egyéb üvegárut lehet kapni! Sajnos csak ismételni tudom magam, mert tényleg érdemes nyitott szemmel járni és nem csak a karácsonyfa dekorálására koncentrálni, mert nagy-nagy kincseket lehet találni! A másik fontos kérdés, mint környezettudatos ember, hogy amit most vásárolsz, azt az esküvő után minden karácsonykor fogod tudni használni, így megvan a válasz arra, hogy mi lesz a dekorelemekkel a nagy nap után.

Művirágok, műzöldek

Bevallom Neked őszintén, amikor életemben először, a kezemben fogtam az Aliexpress-ről rendelt mű zöld girlandomat, azt hittem elsírom magam… A mai napig nem emlékszem mi vitt rá erre a rendelésre. Egyszerűen kiesett az a pillanat, amikor rákattintottam a rendelés gombra, de ami a legrosszabb arra sem emlékszem miért rendeltem. Pedig annak ellenére, hogy szeretek vásárolni, nem szoktam meggondolatlanul, mindig van vele valamilyen célom, csak sajnos nem mindig valósul meg a terv… Vagy késve valósul meg a terv… Visszatérve erre a zöld mű tekercsre, kétségbe voltam esve eléggé, mi lesz ebből, mivel nagyon olcsó volt, ezért azt gondoltam ezt most azonnal a kukába dobom (ilyet sem szoktam csinálni). Végül megkegyelmeztem neki és betettem az egyszer majd valamire jó lesz polcra. És milyen jól tettem! Egyik rendkívül kreatív pillanatomban csináltam belőle egy karikás ablakdíszt karácsonyi égővel körbe tekerve, és azóta is minden karácsonykor ez az ablakdíszem. Képzeld el tavaly még egyet rendeltem belőle! Szóval nem szabad megijedni ezektől a nagyon mű zöldektől, mert papírból nagyon nehéz legyártani ekkora mennyiséget, és egy greenery stílusú esküvőhöz sok fog kelleni!

Terítők, asztalközepek

Nem is gondolnád milyen fontos egy szép asztalterítő! Ha jól választasz kész is van a dekorációd nagy része, ha viszont elfelejtkezel róla akár nagy bajba is kerülhetsz, mert a helyszínen nem szép a terítő, vagy éppen a színe nem passzol. Karácsonykor gyönyörű arany és mindenféle csillogó terítőt lehet vásárolni, jó megoldás lehet egy ilyen csillogó terítőből hosszúkás asztalközepet csinálni. Ehhez nem kell nagy varrótudás, csak egyenesen kell menni és spórolsz is rajta mert egy terítőből több asztalközepet is varázsolhatsz! Ne felejtkezzünk meg a tányéralátétekről sem, ezek az asztal közepén, vázával és gyertyatartóval igazán jól mutatnak!

Remélem meggyőztelek a fenti listával arról, hogy érdemes karácsonykor esküvői dekorációt vásárolni. Ennél már csak karácsony után jobb vásárolni, amikor minden le van értékelve!

Neked is vannak ötleteid hogyan lehet karácsonyi dekorból gyönyörű esküvőt varázsolni? Oszd meg velünk a Facebook csoportunkban, az DIY esküvői dekoráció- Légy a saját dekorosod csoportban!

Kapcsolódó bejegyzések

 

Karácsonyi égők DIY esküvőn

 

Szerintem a világításnak nagyon fontos szerepe van egy esküvőn, gyönyörű hangulatot teremtenek, úgyhogy ne feledkezz el a karácsonyi égőkről a DIY esküvői dekorációd tervezése során!

DIY 2in1 esküvői +karácsonyi dísz 1.rész

Ez nem egy bonyolult matematikai egyenlet lesz, senki ne ijedjen meg, az iskolában én sem a matek tanárok kedvence voltam ám…

DIY 2in1 esküvői +karácsonyi dísz 2.rész

A 2in1 karácsonyi+esküvői dekoráció bejegyzésem első részében megtanultunk pompomokat készíteni. Ebben a részben a karikára fogjuk őket rávarázsolni!