Először is tisztázni szeretném, hogy nem vagyok grafikus, semmilyen képzettségem nincs, a lenti DIY esküvői meghívó tanácsokat csupán saját tapasztalataim, ötleteim alapján írom. Úgy gondolom, ha nem szeretnél nagyon sok pénzt költeni az esküvői meghívódra, vagy ezt is szeretnéd személyesebbé tenni akkor mindenképpen próbáld meg sajátkezűleg elkészíteni az esküvői meghívódat! Ez az a feladat, amibe bevonhatod a vőlegényt is, valószínűleg szívesebben dolgozik Photoshopban, a rózsaszín pompom hajtogatásában pedig a koszorúslányoktól kérj segítséget 🙂 Vágjunk bele, csináld magad meghívóra fel!

Íme egy-két ötlet DIY esküvői meghívókhoz!

 

Először is meg kell szerkesztened a az esküvői meghívódat, a grafikát legkönnyebb elkészíteni Canva-ban, Photoshopban, de gyönyörű ingyenes meghívó templateket találsz a www.greetingsisland.com-on is.

Egy kis segítség, hogy hogyan keress rá a Google-ben vagy Pinteresten:

Vintage meghívó– még ha nem is ez a stílusod, akkor is érdemes így rákeresni, mert rengeteg ötletet találsz, amit felhasználhatsz pl. a kraft papír (barna csomagoló anyagszerű papír) zöld virággal, vagy arany szalaggal átkötve, máris modernebb hatású

Wedding icons– ha a programot kis ikonokkal szeretnéd jelezni, így keress rá, a piktogramokat érdemes png-ben letölteni

Watercolour painted flower– szép virágmotívumok

Watercolour leaves- green, plant– zöld növények, pl. eukaliptusz motívum

Ha ügyes vagy, akár te is megfestheted ezeket a motívumokat, ezt később digitalizálhatod is egy grafikus segítségével de az is szuper megoldás, ha megfested mindegyik meghívóra. Pont a napokban osztottam meg a Facebook csoportunkban is egy könnyített verziót virágfestésre (sajnos nekem rajzolásban nincs tehetségem így mindig keresem az egyszerűsítéseket):

Virágfestés video!

És arról sem szabad megfeledkezni, hogy akkor lesz a legszemélyesebb a meghívód, ha Te írod meg kézzel, mindenkinek személyre szabva (én sajnos szépírással sem büszkélkedhetek…) Ha érdeklődsz a kaligráfia iránt szívből ajánlom Neked a Kalligráfia megoldások  workshopjait és a honlapját, részletesen végigvisz az egyes betűkön és ezt a tudásodat később használhatod DIY ültetőtábla, iránymutató tábla készítésénél.

Szóval először is kezdj el nézelődni, inspirálódj, arra is gondolj, hogy ha ezt a grafikát fogod használni majd az esküvőn is a menü kártyáknál, ültetőtáblánál és a névtábláknál akkor egyrészről egységes lesz a dekorációd és kész leszel egy újabb, később sok fejtörést okozó feladattal is (hidd el lesz akkor jobb dolgod is :-). Pár dollárért érdemes lehet megvenni is akár egy szép grafikát, mert akkor könnyebb munkád lesz a végén.

Ezeket az esküvői meghívó mintákat a greetingsisland.com-ról Te is le tudod tölteni, ezenkívül találsz még egy csomó nagyon szép divatos mintát, úgyhogy bátran nézz körül!

 

 

Ha kész vagy a tartalommal, azt kell kitalálnod, hogy mibe “csomagolod” a DIY esküvői meghívódat!

  • a legegyszerűbb, ha valamivel átkötöd, lehet ez egy sima madzag, selyemszalag, tortacsipke, pauszpapír vagy csipke szalag
  • ha a madzag/spárga mellett maradsz lyukasztóval készíthetsz “bilétát”, vagy fényképet magatokról (ha a “bilétát” egy egyedi készítésű pecséttel díszíted, később felhasználhatod a menükártyánál, ültetőtáblánál, névtábláknál is ezt a motívumot- Az Artystamp-nél nézz körbe!
  • az sem bonyolult, ha borítékba rakod (Müllerben, Pantonban, Pirexben nézz körül)
  • feldobhatod a borítékot viaszpecséttel, amibe egy szárított levendulát is rakhatsz
  • berakhatod egy cuki sajátkezűleg készített dobozkába is (keress rá az origami wedding invitation-re)
  • ha egy fekete öves DIY mennyasszony vagy nekiállhatsz saját borítékot, vagyis meghívótartót hajtogatni, ez egy kicsit időigényesebb dolog, de ha ráérzel nagyon szép meghívód lesz!

Ha kész vagy a grafikai részével jöhet a nyomtatás! Előtte mindenképpen nézd át a helyesírást, legjobb, ha másnak is megmutatod, több szem többet lát 🙂 az elírásokat felett sajnos nagyon könnyű átsiklani, nézz ár, hogy tuti jó-e a betűméret, nincs-e túl sok szóköz valahol, milyen az összhatás! Ha úgy érzed rendben van, otthon és/vagy a nyomdában készíts egy próbanyomtatást, hogy biztosra menj!

Következő kérdés: Hol vegyek papírt a DIY esküvői meghívómhoz?

Erre a kérdésre a Légy a saját dekorosod! minitanfolyam 3-dik részében adok ötleteket. Takálsz még itt mindenféle ötleteket arról, hogy mit-hol vásárolj! A linkre kattintva olvashatod el, ha érdekel a többi rész is az oldal alján feliratkozhatsz!

Na de hol nyomtassuk ki a DIY esküvői meghívónkat?

Ha jó nyomtatód van otthon és elég tintapatronod, akár otthon is! Próbálkozhatsz fénymásoló szalonokban (pl. Copy guru), nyomdákban (pl. Richter, Digitalpress, Printker, Printprix).

Ha kész vagy a nyomtatással jöhet a meghívó összeállítása, a vágáshoz használhatsz ollót, de talán sniccer+vonalzó párossal szebb munkát végezhetsz, ha pedig sok mindent kell vágnod beruházhatsz egy egyszerű vágógépbe is (a Lidl-ben szokott lenni). A hajtásokat érdemes vonalzóval és egy bígelő késsel csinálnod (de tökéletesen megfelel egy kifogyott toll is). A ragasztáshoz stiftes, Pritt ragasztó vagy akár a kétoldalú ragasztó is jó lehet, ezt Neked kell kitapasztalnod mivel lesz szebb az eredmény. Készülj fel, hogy nem lesz egy könnyű menet mindent megcsinálnod, de ha kiállod ezt a próbát a dekoráció készítésénél sem lesz gond!

Úgyhogy hajrá! Kreativitásra fel! Készítsd el a saját DIY esküvői meghívódat! Légy te is Csináld magad mennyasszony!

 

Ha nem akarsz lemaradni a további tippjeimről, iratkozz fel a Decormanó Hírlevélre,  csupa hasznos dolgot tudhatsz meg a DIY esküvői dekoráció készítéséről!

 

 

 

Addig is csatlakozz a Facebook csoportunkhoz, az Esküvői dekoráció sajátkezűleg közösségéhez, kövess a Facebookon, Instagramon és Pinteresten. Dekorálásra fel, légy a saját dekorosod!

Ez is érdekes lehet a számodra!

 

A legjobb DIY esküvői köszönőajándék ötletek

Olvass tovább és megtudhatod milyen köszönőajándékokat készíthetsz el saját magad!

DIY Szülőköszöntő ajándék ötletek!

Nincs annál személyesebb ajándék a szüleidnek annál amit Te készítesz el saját magad! Olvass tovább a legjobb ötletekért!

AUTÓDÍSZ REJTELMEI

Esküvői autódíszt nem is olyan könnyű készíteni! Olvass tovább és megtudod a nehézségeit!