10+1 esküvői DIY esküvői dekor tipp az IKEA-ból

Tegye fel a kezét, aki nem imádja az Ikeát! Hát igen, én is így vagyok vele imádok Ikeába járni és imádok Ikea katalógust lapozgatni! Persze nem vagyok mazochista, hétvégén tömegben, karácsony előtt be se teszem a lábam, na de ha hétköznap délelőtt elmehetek az maga a mennyország… Ez történt velem pár napja és csupa hasznos dolgot vettem. Igen ez a hivatalos szöveg, én is impulzus vásárló vagyok…. Úgyhogy neked azt ajánlom szemezgess a lenti ötletekből, jól gondold át, tervezd meg mire lesz szükséged pontosan ebből a pénznyelőből 🙂 így jó eséllyel csak egy pár extrával fogsz haza térni!

Szóval amit érdemes Ikeában megvásárolni egy DIY esküvői dekorációhoz…

1. Dobozok– használhatod pénzgyűjtő dobozként, szülőköszöntő ajándékhoz, tanúfelkérő ajándékhoz

Ár: 695-1290 Ft között

https://www.ikea.com/hu/hu/search/?query=TJENA

2. Szalvéta– szuper minőség, egyedi színek és nem utolsósorban jó ár, két különböző méretben kaphatóak, ha pomponokat szeretnél készíteni mindenképp nézd meg a kínálatot! Ebben a blogbejegyzésemben megtalálod, hogyan tudsz gyönyörű pompom-ot készíteni!

Ár: 295-395 Ft között méret függvényében

https://www.ikea.com/hu/hu/search/?query=fantastisk

3. Poharak– ha magatoknak szeretnél szép poharakat készíteni vagy a dekoráció része lesz a borospohár érdemes körülnézni, különböző típusú poharak vannak:kétféle vörös borospohár, fehérboros pohár vagy pezsgőspohár

Ár: 395 Ft/db

https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categories/series/18985/

4. Vázák– nekem tényleg kétszer kellett ellenőriznem az árat, valóban 150 Ft/db  a kicsi váza, nem tudom mit lehet még manapság ennyi pénzért kapni, úgyhogy ez egy kihagyhatatlan ajánlat. A másik kedvencem a 395 Ft-os vizes kancsó, amit lelki szemeim előtt gyönyörű esküvői dekorként már megálmodtam, de ezt majd egy másik alkalommal mutatom be 🙂 Igen tudom, hogy van egy nagy váza is 395 Ft-ért, de nekem a vizes kancsónak jobban tetszik az alakja, nem véletlenül volt az áruházban is virág benne.

Ár: 150 Ft-tól

https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00342975/?query=karaff

https://www.ikea.com/hu/hu/search/?query=v%C3%A1z%C3%A1k

5. Méteráruk– a lenti képen látható 295 Ft/m-es anyagot boldogságkapuhoz, fotófalhoz, nászpár mögé vagy akár romantikus álomfogókhoz is el tudom képzelni, tulajdonképpen bármihez amit el kell valahogy takarni 🙂

https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20256151/?query=sunrid

A másik kedvencem a méteráruk közül az “olcsó függöny”, aminek az oldalai el vannak dolgozva, a teteje vissza is van hajtva ahhoz hogy az ugyancsak “legolcsóbb függönyrúdba”  (210 cm vagy 385 cm-ig kihúzható) egyből bele is lehessen húzni, és már majdnem kész is van a fotófalunk, boldogságkapunk vagy hátterünk.

Ár: függönyrúd 600ft ill. 1000 Ft, függöny 1290 Ft

https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00217165/#/90217161

https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10070262/?query=LILL

6. Csomagoló papírok, selyempapírok– akár papírvirág készítéshez, meghívóhoz, köszönő ajándékhoz felhasználható. Nekem legjobban a kívül fehér, belül kraft (barna csomagoló papír) papír tetszik, természetesen vettem, úgyhogy majd megmutatom mit álmodtam meg belőle.

https://www.ikea.com/hu/hu/search/?query=+Csomagol%C3%B3pap%C3%ADr

7. Képkeretek– a 295 Ft-os képkeret asztalszámként már rengeteg helyen látható volt, nem véletlenül, hiszen egy szuper megoldás. Ezenkívül ültetőtáblához is vannak nagyon jó keretek, elegánsabb keretek szülőköszöntő ajándékhoz.

Ár: 295 Ft-tól

https://www.ikea.com/hu/hu/search/?query=fot%C3%B3keretek

Láttam még egy képkeretet, ami szuper lehet asztalszámok készítéséhez és nincs annyira műanyagos hatása, mint a talpas TOLSBY képkeret, az ára ugyancsak 295 Ft.

https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00295653/

8. Selyemvirágok- gyönyörű élethű selyemvirágokat lehet kapni olcsóbb és kicsit drágább áron is, én a most nagyon divatos karikás díszeimhez szoktam használni, mert nem kell nagy mennyiség, de egyedi, különleges hatásuk van.

ár: 195 Ft-tól

https://www.ikea.com/hu/hu/search/?query=+M%C5%B1vir%C3%A1g

Az egyetlen problémám a helyszínen az volt, hogy rájöjjek mi mennyibe kerül 🙂 Vonalkód alapján képzelhetitek mennyi ideig tartott….

9. Gyertyák– őszintén elmondom nektek, hogy anno nagy csalódás volt számomra az első ikeás gyertyám megvásárlása után, hogy otthon nem tapasztaltam azt a fantasztikus illatot, amit az áruházban éreztem 🙂 De hát ez legyen a legnagyobb probléma velük, esküvői dekorként a legjobb választás!

Ár: 495 Ft/4dbtól

https://www.ikea.com/hu/hu/search/?query=gyerty%C3%A1k

10. Lámpások, gyertyatartók, mécsestartók– hát igen nagy választék van, bár a lámpások árát sokallom egy kicsit (nem csak az ikeában, hanem általánosságban), főleg hogy úgy mutatnak jól, ha sok van belőlük és különböző méretűek. Ha ilyen típusú dekorra vágysz, jobban jársz a bérléssel (hamarosan nálam is lehetőség lesz rá). Viszont a 195 Ft-os mécsestartó megint csak egy kihagyhatatlan ajánlat!

Ár: lámpások  995 Ft-tól, mécsestartók 195 Ft-tól

https://www.ikea.com/hu/hu/search/?query=l%C3%A1mp%C3%A1sok

+1 ötlet az ikeából!

Ha azt tervezed, hogy kézzel fogsz egy-két dolgot megírni (pl. meghívó, ültetőkártya, irányjelző táblák), mert gyönyörű írásod van, vagy mert bele szeretnél vágni a kalligráfia világába (hogy rengeteg gyakorlással gyönyörű írásod legyen- én sajnos ebbe a kategóriába tartozom…) érdemes megvenni ezt a filc készletet, hiszen különböző vastagságúak, ráadásul fehér szín is van a csomagban!

https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50266177/