Az autódísz kérdése nagyon fontos a DIY esküvői dekoráció tervezésekor. Ezt a feladatot nyugodtan rábízhatod egy virágosra is akár (főleg ha nagy virágos kompozícióra vágysz) de ha valami visszafogottabb pompom, papírvirág vagy szalagos díszítést tervezel csak akkor ne habozz és vágj bele!

Először is a rögzítésről pár szó…

Autódísz elkészítését csak azoknak ajánlom, akik igazán egyszerű, visszafogott díszítést szeretnének. Ha élő virágból tervezel gyönyörű kompozíciót, inkább rendeld meg virágostól, nehogy elszálljon menet közben. Íme néhány ötlet milyen dekorációt tudsz te is elkészíteni, hogyan rögzítsd hogy ne sérüljön az autó és rajta is maradjon, honnan lehet egyedi rendszámtáblát beszerezni és néhány ötlet hogyan díszítsd a násznép autóját.

Az autó díszítésénél különösen kell figyelni arra, hogy egyrészről az autó fényezése ne sérüljön, illetve arra, hogy még véletlenül se repüljön el a dísz, hiszen lehet jó sztori lenne évekkel később, ugyanakkor eléggé balesetveszélyes is. Úgyhogy először nézzük hogyan lehet rögzíteni az autóra a megálmodott díszítést!

Autódísz rögzítése motorháztetőn:

 • Szerintem a legegyszerűbb módja ha felnyitod a motorháztetőt és valamihez hozzákötöd a szalagot, érdemes gyorskötözőket is használni. Ehhez érdemes férfi segítséget kérni, nehogy valami olyanhoz rögzítsd amihez nem kéne 🙂
 • Tappancsos oázis- virágostól vagy virágpiacon lehet beszerezni, érdemes jó minőségűt venni, nehogy kárt okozzon az autóban.
 • Mágnes- ezt is virágpiacon lehet beszerezni
 • Erős kétoldalú ragasztó barkácsáruházból- tesztelni kell nehogy sérüljön a fényezés

Dísz elhelyezése az autón:

 • V alakban- oldalt a két visszapillantó tükörhöz és lent középen a szellőző rácshoz rögzíted a szalagot

 • Balról jobbra vagy jobbról balra egy csík- valamelyik visszapillantó tükörhöz és a szellőzőrács átellenes végéhez rögzíted a szalagot

 • Széltében széles tüll anyag a motorháztetőhöz rögzítve

 • Csak hátulra rögzítünk pom pom girlandott

 • Ha nem kell nagy távolságot megtenni héliumos lufival is nagyon jól nézhet ki az autó

 • konzerves dobozokból jó hangos dísz

Nekem a legjobban a visszafogott díszítés tetszik: kétoldalt visszapillantó tükrökön kisebb csokor/pom pom szalaggal és/vagy hátul díszítés

Násznép autójára:

 • visszapillantó tükörre köthető rögzíthető egyszerűen elkészíthető szalagos dísz- ezt esetleg lehet használni később is amikor kijöttök a templomból, akkor a násznép a magasba tarthatja, nagyon szuper fotók készülhetnek így

 • pom pom vagy papírvirág +szalag ( a világ legszebb pompom készítési technikáját itt tudod elolvasni)

 • csak szalag

Egy kis extra…

  • egyedi rendszámtábla- itt figyelni kell arra, hogy a KRESZ szabályai szerint látszódjon a rendszámtábla (a lenti megoldás pont ilyen) bár még nem hallottam olyan esetről, hogy valakit megbüntettek az esküvője napján emiatt…

  • oldtimer autó bérlése soförrel/díszítéssel

A bevállalós párok pedig érkezhetnek robogón, biciklin….. esetleg hintón….. 🙂 na ne álmodozz királylány, ébredj fel!

+ 1 EXTRA LAST MINUTE TIPP ESKÜVŐI AUTÓDÍSZÍTÉSRE!

Tavalyi nagy projektem a férjem húgának az esküvője volt, mivel a korona vírus járvány első hullámán már túl voltunk, a második még csak alakulóban volt, szigorúan „csak ” a szűk család volt jelen. Azért mondanom sem kell, így is voltunk 20-an 🙂 Természetesen Rám bízta a dekorációt, aminek én nagyon-nagyon örültem! Esküvői autónak felajánlottuk a miénket és mivel céges autóról van szó nem vállaltunk be semmilyen tappancsot, mágnest vagy bármit. Hiába mondtam a férjemnek, hogy ezek tuti biztonságosak, azt mondta szó sem lehet róla. De hát én nem adtam fel  🙂 mondanom sem kell, hogy meg sem lepődött rajta… és csak kitaláltam egy aranyos, egyszerű, de nagyszerű díszt. A KIK-ben találtam púder rózsaszínű ajándék csomagoló szalagot (tényleg nagyon szép színű) és azt kötöttem a visszapillantó tükörre. Azt néztük végig az autózás alatt, nagyon mókás volt ahogy repült mellettünk. Utólag eszembe jutott, hogy a motorháztető elejére is köthettünk volna, szerintem nagyon jól nézett volna ki a sok hullámos szalag V alakban 🙂 Tökéletes megoldás azoknak akik nem akarnak sok pénzt költeni nagy virágos esküvői autódíszre, féltik az autójukat vagy egyszerűen nem tetszenek nekik a nagy díszek.

Ez is érdekelhet!

Ikeában jártam sok szép dolgot láttam

Ikea nélkül nincs esküvő! Ahogy az Ikea beköltözött mindennapi életünkbe, akár egy családtag, az esküvődről sem hiányozhat!

Esküvői dekor a Pepcoból

A Pepcoba is érdemes betérni, ha te készíted az esküvői dekorációdat! Ha jobban körbenézel, nagyon sok gyönyörű dolgot találhatsz itt!

Esküvői- karácsonyi bevásárlás

Karácsonykor nem csak karácsonyi dekorációt tudsz venni, hanem ha jobban körbenézel rengeteg dolgot beszerezhetsz  az esküvődre is!