Ez nem egy bonyolult matematikai egyenlet lesz, senki ne ijedjen meg, az iskolában én sem a matek tanárok kedvence voltam ám… Komolyra fordítva a szót nem is gondolnátok mennyi párhuzam van a karácsonyi és az esküvői dekoráció között! Először is rengeteg kiegészítőt lehet ilyenkor kapni, amit nyáron tutira nem találsz meg, főleg ha arany színekben is gondolkodsz, de erről a következő posztomban olvashatsz bővebben. Most egy nagyon egyszerű ötletet mutatok nektek, a pompom karikát, amit karácsonykor kopogtatónak, asztaldísznek, fali dísznek használhatsz, az esküvődön pedig fali dísznek, koszorúslány csokornak, autódísznek, szék dísznek….

Térjünk a tárgyra, íme a hozzávalók:

  • szalvéta
  • olló
  • cérna
  • drótkarika

Ez a dísz a klasszikus pompomból készül, amit szerintem mindenkinek érdemes megtanulnia, mert nagyon sokféleképpen lehet felhasználni. Én most egy sötét zöld ikeás, átlagnál kicsit nagyobb méretű szalvétát választottam, őszintén szólva a színébe szerettem bele, ez a színárnyalat gyönyörűen mutat arannyal párosítva. A nagyobb méret ebben az esetben nem    volt előny, nekem nem tetszett a nagyobb pompom a karikán így félbe hajtottam és mini méretet fogunk elkészíteni:

Harmonikát hajtogatunk és utána a közepénél cérnával megkötjük:

Ezek után a szalvétát ki kell hajtogatni, ez most 3 rétegű szalvéta, így mindkét oldalt 6-6 réteg lesz. Ez az a pont ahol rendszeresen szét tépkedem a szalvétát, de szerencsére ez nem látszódik rajta. Hát igen a sokadik pompom után már nehezebben megy, ilyenkor kell egy pici szünetet tartani. Én először mindkét végén felhajtom, mert a széthúzogatásnál elcsúszhat a cérna és nem lesz ugyanolyan a két oldal:

A következő lépés a leendő férj őszinteség tesztje: drágám, szerinted is szép ez az esküvői dekoráció? Persze ne mondjuk le az esküvőt rossz válasz esetén…Szóval fordítsuk komolyra a szót, a lenti képeken látszódik, hogyan néz ki a pompom a négy oldal széthúzogatása közben.

Szkeptikusabb olvasóim most csodálkoznak, hogy ebből mi a csoda lesz! Ezt nemhogy az esküvőmre nem teszem ki, de még a nappalimba se! Ne aggódjatok, most jön a kozmetikázás, el kell igazítgatni a a különböző szalvéta rétegeket és utána jobb kezembe veszem a cérnás végét, bal kezembe a mutató ujjam és a nagy ujjam közé fogom a pompomot és egy virágszerűséget alakítok ki belőle.

Ezután jön a fodrászkodás, a hosszabb szálakat le kell vágni, egy cuki kis búrát kell kialakítani:

És kész is vagyunk egy fél gömbbel, ezt a folyamatot még egy-két hétig esténként el kell majd ismételni, attól függően, hogy tele akarjuk-e rakni pompommal a karikát vagy nem.

A második részben elkészítjük a karikát és rákötjük a pompomokat, majd mutatok egy pár lehetőséget mire tudjuk még használni.