Mire jó egy arany spray?

 

Jobb kérdés lenne, hogy mire NEM jó egy arany spray? Én mindig is egy csodaszerként tekintettem rá, olyan mint Harry Potter varázspácája 🙂 Kis gyakorlással és kreativitással bármit fel tudsz dobni vele, és hát ami mellett nem szabad szó nélkül elmenni, ez egy igazán költéskímélő megoldás! Úgyhogy olvass tovább, ha kíváncsi vagy nagyon látványos, nagyon egyszerű és nagyon nem drága ötleteimre!

 

Beszerzőhelyek

 

Először is beszéljünk a beszerzőhelyekről! A szokásos barkácsáruházakon kívül érdemes körbenézni egy-két helyen, ahol nem is gondolnád, hogy különlegesebb árnyalatokra is bukkanhatsz! A Lidlben és az Aldiban sajnos nem állandó a kínálat így, ha ott találod meg álmaid színét nagyon alaposan át kell gondolnod mennyi spray-re lesz szükséged! Elég kellemetlen helyzet lesz, ha a hatodik vázánál elfogy a spray… és elindulhatsz rohangálni boltról boltra hátha találsz valahol, utána Facebook csoportokban könyöröghetsz hátha van valakinek egy felesleges darabja… Én azt tapasztaltam, körülbelül fél évente vannak újra ugyanazok a termékek. Ez sajnos egy saját tervezésű és készítésű esküvőnél túl hosszú idő…

Szóval, az én titkos, nagyon jól bevált beszerzőhelyem egy autófényező festékeket forgalmazó újpesti üzlet. Gyönyörűszép árnyalataik vannak, eddig mindig volt készletük eddig és újratölthetőek a spray-k így környezettudatosak is lehetünk egyben. A személyzet segítőkész és úgy tűnik értenek is hozzá, amit azért egy barkácsáruházi eladóról nem lehet elmondani, akit éppen aznap tettek át a kertészeti osztályról…

Íme, ez az üzlet az Procolor Kft, de ha messze laksz érdemes körülnézni a környékeden, hátha ott is lapul egy hasonló jó kis üzlet (ha találsz mindenképpen oszd meg velünk a Facebook csoportunkban: Esküvői dekoráció sajátkezűleg a neve).

 

Mit érdemes lefújni?

 

Beszéljünk most arról, hogy mit érdemes lefújni! Nem is gondolod mennyi dolog van körülötted, miből igazán különleges esküvői dekorációt tudsz készíteni!

 

#1 Virágok

Érdemes nyitott szemmel járni, mert rengeteg kincset találhatsz magad körül, amiből gyönyörű dekoráció lehet. Nekem szerencsém van, mert hetente kétszer edzésre viszem a gyermekeimet Pilisborosjenőre. Ilyenkor mindig sétálok egy hatalmasat és közben növényeket gyűjtök. Lassan már pszichológust is kereshetek magamnak, mert egyszerűen nem bírok leállni vele, dehát mindig virágzik valami új, nem tehetek róla! Ha nem tudsz kiszabadulni a természetbe akkor sincs baj, egy sima borostyán ág is tökéletes lehet! Nézd meg a galériát, miből mi lett!

#2 vázák, mécsestartók, gyertyatartók, képkeretek

Ha esetleg a boltokat járva találsz egy akciós vázát, vagy mécsestartót, de a színe nem tetszik (az alakja viszont tökéletes 🙂 akkor ne habozz, bátran lefújhatod! Én is így jártam a lenti képen látható vázákkal, kapaszkodj, 150 Ft-ért vettem a Jyskben! Ehhez persze olyan őrültnek kell lenned, mint én, hogy időnként teszel egy körutat a kedvenc boltjaid akciós részén (igen ez is egy tudomány, hogy hova rejtik a kincseket)! A másik dolog, amire jó, hogy egységes színű legyen a teljes dekoráció, így nem kell lejárnod a lábádat, hogy találj ugyanolyan árnyalatú vázát, gyertyatartót, mécsestartót, elég csak a megfelelő sprayt kiválasztanod!  Megvásárolhatod az Ikea nagyon olcsó 150 Ft-os vázáit (itt olvashatsz a legjobb Ikeás esküvői termékekről), lefújod őket, és máris egyedi lesz a dekorod! Az egyetlen dolog, amire figyelned kell, hogy ez nem egy 100%-os megoldás, sajnos könnyen lekopik a festék, úgyhogy én nem tárolom őket dobozban, hanem a polcon kell sajnos sorakozniuk… A festékes boltban kérdeztem van-e esetleg valamilyen lakk, amivel le lehetne zárni, sajnos nincsen, ha esetleg Neked van szuper ötleted mindenképpen oszd meg velünk a Facebook csoportunkban! 

3# Befőttes üveg, boros üveg, sörös üveg

Ha nem akarsz vázákat, mécsestartókat venni, mert nincs kedved tárolni őket, az esküvő után, eladni őket vagy esetleg egy igazán környezettudatos esküvőt szeretnél és imádsz újrafelhasználni dolgokat akkor az aranyspray-t Neked találták ki! Te magad is meg fogsz lepődni a konyhából mennyi klassz dolog kerül a kukába, amit nyugodtan fel lehetne használni! A borosüvegekkel nem mondok újat, mindenki ismeri (bár itt is felhívnám a figyelmedet a Tokaji borokra, igazán különleges, hosszúkás alakjuk van), de egy-egy kézműves sörnek az üvege, whisky-s üveg, az olivabogyó keskeny hosszúkás üvege is nagyon jó, sőt ha nagy vázára van szükséged csemege uborkáról ne felejtkezz meg! Ha van időd bevonhatod a családot és barátokat is a gyűjtésbe, Facebook csoportokban is rengeteg bébiételes üveget lehet ingyen elvinni, de akár megkérdezheted a kedvenc éttermedet, nem tudnak-e üres üvegeket adni! A beszerzésnél nagyobb kihívás a címke leszedése lesz, ha szerencséd van egyszerűen le tudod húzni, ha nem akkor egy kicsit macerás lesz a történt. A legegyszerűbb megoldás beáztatni őket, de utána is nehéz lehet ledörzsölni, én a mosogatógépbe szoktam berakni, viszont az fontos, hogy amint lejár a program ki kell venni és akkor amikor még forró nagyon könnyű lehúzni (vigyázat mert kisebb égési sérüléseket lehet szerezni a forró párától, ami az arcodba csapódik…) Ennél egy kevésbe környezetkímélő megoldás, ám annál hatékonyabb, ha veszel egy címke eltávolító sprayt (ez meg igazán büdös, és hát tuti nem túl egészséges a belégzése…) Én a Praktikerben vásároltam, ezt a típust, de tényleg csak végszükség esetén használom.

#4 Papírvirág

Igen tudom, én mindig a papírvirágokra lyukadok ki a végén, de hát nem tehetek róla imádom őket és az egyik legfőbb célom, hogy népszerűsítsem a papírvirágokat! Ez mondjuk a másik küldetésem, az újrafelhasználás már-már orvosi esetét súrolja 🙂 De vállalom, az eredmény a végén magáért beszél! Szóval emlékeztek, ezen a papíron fújtam le a réten szedett virágokat… Én úgy szoktam lefújni a virágokat, hogy mindig kicsit arrébb teszem őket, így a papír is beszíneződik, amiből persze a végén szebbnél szebb virágokat lehet készíteni! Ja és a papír amin lefújtam, egy online tescos bevásárlás során kapott papírzacskó volt (zárójelben megjegyzem, papírvirág készítéshez kitűnő, pont elggé vastag, lehet szépen formázni, könnyű vágni :-)! Azt hiszem itt aztán mindent felhasználtam amit lehetett!

Remélem meggyőztelek arról, hogy milyen csodálatos dolgokat lehet alkotni egy arany spray-vel, próbáld ki Te is és oszd meg velünk a Decor Manó Műhely Facebook oldalán, vagy a Facebook csopotunkban a DIY Esküvői dekoráció, Légy a saját dekorosod csoportban!